Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

A megfelelő ajándék megtalálása átkozottul nehéz feladat lehet, de nem úgy ha a karácsonyi kézműves ajándék ötletek kerülnek a képbe. Nemcsak a barátaid és a családod miatt kell aggódnod, de ha olyan szerencsés vagy, hogy barátságos szomszédságban élsz, akkor lehet, hogy a szomszédba is át akarsz küldeni valamit. És ha vannak gyerekeid, nos, akkor az összes kedvenc tanáruk is… hát igen.. Az ünnepi szezon amúgy is nehéz időszak a pénztárcának, így tényleg nem mindig engedheted meg magának, hogy mindenkinek a legjobb és legdrágább dolgot vedd meg.

Itt lépnek közbe a Karácsonyi kézműves ajándék ötletek , hogy megmentsék a helyzetet

Összeállítottunk egy listát a legátgondoltabb, leginnovatívabb és legkreatívabb karácsonyi ajándékokról, amelyeket elkészíthetsz vagy összeállíthatsz magadnak és amelyek nem fogják leszippantani a bankszámlád egyenlegét és nem is vesznek el túl sok értékes idődet. Egyesek szerint a gondolat a lényeg, de ha valamit saját kezűleg és saját időddel építesz meg, az sokkal nagyobb jelentőséggel bírhat. Jó munkát és kellemes ünnepeket hozzá!

 

Karácsonyi kézműves ajándék ötletek


Kézzel készített szappanok

Ha valakinek egy doboz szappant adsz, amit te magad készítettél, az tényleg azt mutatja, hogy nagy erőfeszítéseket tettél. Tudni, hogy valaki időt szakított arra, hogy gondoljon rád és készítsen neked valamit, igazán csodálatos érzés. A szappankészítés tényleg szórakoztató folyamat, és kísérletezhetsz az illatokkal és színekkel.

Kézzel készített szappanok - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Csilingelő karácsonyi dekoráció

Ez a gyönyörű, csilingelő karácsonyi dekoráció annyira bájos és kreatív, hogy bárki otthonában jól fog mutatni! Az elkészítése is nagyon szórakoztató, mivel teljesen testreszabhatók a harang színei, akár többféle színűt egyszerre is használhatsz.

karácsonyi dekoráció - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Üveg medál nyakláncok

Mindössze annyit kell tenned, hogy ezeket a szép medál nyakláncokat testre szabd, hogy találj néhány gyönyörűen mintázott scrapbook papírt. A helyi kézművesboltban meg kell találnod az összes összetevőt, majd csak néhány percre van szüksége ahhoz, hogy szakszerűen összehozd az egészet, hogy ezeket a gyönyörű függő nyakláncokat készítsd.

Üveg medál nyakláncok - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Kreatív terrárium otthonra, irodába, osztályterembe

A terrárium szép módja annak, hogy egy kis természetet és életet vigyünk egy olyan térbe, mint az iroda vagy az osztályterem. Készíthetsz egy nagy, mutatós növényt, vagy egy csomó kisebbet például az ablakpárkányra.

Kreatív terrárium otthonra, irodába, osztályterembe - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Karácsonyi Pinata

A pinaták nem csak a gyerekek születésnapi bulijaira valók, most már karácsonyra is!

Karácsonyi Pinata

 

Kreatív recept-tartó

Egy régi fából készült vágódeszkát könnyű megtalálni a helyi kisboltban. Néhány egyszerű kiegészítéssel itt-ott egy szép, vintage kinézetű tablet-tartót varázsolhatsz belőle. Mostantól a gasztrobarátodnak nem kell aggódnia amiatt, hogy véletlenül lisztfoltos ujjlenyomatok kerülnek a drága kütyüjére, miközben egy recept alapján dolgozik.

Kreatív recept-tartó - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Rénszarvas sörök

Néha egy-két hatos csomag a kedvenc sörödből tökéletes ajándék lehet. De ne legyen unalmas, hanem alakítsd át őket aranyos kis rénszarvasokká, hogy a szerencsés ajándékozott még mindig élvezhesse az ünnepi hangulatot, miközben egy hideg sört iszogat.

Rénszarvas sörök - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Kréta tábla csomagolás

Íme egy újabb mókás módja az ajándékok becsomagolásának. Adj nekik krétatáblás megjelenést! Az ajándékcsomagolást és a krétafesték-markereket kézművesboltokban kell beszerezni, így a csomagolás ugyanolyan személyre szabott lehet, mint a tényleges ajándékok.

Kréta tábla csomagolás - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Ékszer tartó – Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

Milyen újszerű módja a keret és a radiátor rács felhasználásának! Ha ismersz valakit, akinek állandóan szétszóródnak az ékszerei, akkor ez az ideális szervezési ajándék. Praktikus és dekoratív. Ha nem találsz egy megfizethető rácsot, akkor próbáld helyette a csirkehálót.

Ékszer tartó - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Házi készítésű illatos gyertyák

A házi készítésű illatgyertyák tökéletesek tanároknak, munkatársaknak és szomszédoknak és tényleg nem kell sok idő az elkészítésükhöz. Szerezz be egy egész csomó illóolajat, így különböző illatok szép gyűjteményét adhatod nekik. Csináld szépen az üveget és máris kész!

Házi készítésű illatos gyertyák - Karácsonyi kézműves ajándék ötletek

 

Képek forrása: Pinterest

BY: mindm.hu